opfok

OPFOK 

Uw jonge paard samen met leeftijdsgenoten laten opgroeien kan bij Stal Willig.
In de winter wordt uw veulen of jonge paard in één van onze ruime groepshokken gehuisvest met 6 tot 8 leeftijdsgenoten. De groepshokken zijn voorzien van stro en de paarden krijgen onbeperkt ruwvoer aangevuld met krachtvoer. Alle paarden gaan dagelijks naar buiten in één van onze zandpaddocks.
In de zomer lopen de paarden lekker in het weiland waar ze alle ruimte hebben om te spelen en te groeien en worden ze dagelijks gecontroleerd door de medewerkers van Stal Willig.
De standaard behandelingen door dierenarts (enting, wormenkuur) en hoefsmid (bekappen) worden in overleg met u door Stal Willig verzorgd.

U bent altijd welkom om naar uw veulen of paard te komen kijken.


Training

ZADELMAK MAKEN EN TRAINING 

Het zadelmak maken van uw jonge paard of het trainen van uw sportpaard kunt u bij Stal Willig laten doen.
Martien heeft de afgelopen jaren tientallen jonge paarden beleerd en sommige werden doorgereden naar wedstrijdniveau.

Ook als u moeite heeft met het zelf opleiden van paard bent u bij Stal Willig aan het juiste adres. Met veel ervaring en discipline worden de dieren op een correcte manier 'opgevoed' en krijgt u met begeleiding van Martien of één van onze medewerkers weer vertrouwen in uw paard.

Belangrijk hierbij is dat alles met beleid en geduld wordt gedaan. Het ene paard heeft meer tijd nodig dan het andere en daar wordt bij Stal Willig rekening mee gehouden. Alles in overleg met de eigenaar.


Verhuur

GEBOORTEBEGELEIDING 

Bij Stal Willig kunt u uw drachtige merrie stallen om haar onder deskundige begeleiding te laten veulenen. Drachtige merries staan in een aparte stal en worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Zodra de merrie begint te kegelen, wordt de geboorteband omgedaan zodat het alarm afgaat als de bevalling echt gaat beginnen. Dit alles onder de rustige en ervaren begeleiding van Tom Willig, een zeer ervaren fokker van tientallen veulentjes. Indien nodig wordt de dierenarts tijdig ingeschakeld en wordt u als eigenaar op de hoogte gebracht. Dit alles in overleg en volgens de wensen van de eigenaar. Als alles goed is gegaan en merrie en veulen het goed maken, kan het veulen na enkele dagen met moeder naar buiten. Eerst apart in de paddock om te wennen en daarna met enkele leeftijdsgenootjes in de grote wei om lekker met elkaar te spelen en te rennen.
Vraag naar onze speciale tarieven via info@stalwillig.nl.